Cloud services

e-Cloud Hosting Services

Het gebruik van cloud services binnen de ICT serviceverlening is reeds goed ingeburgerd bij de kleine en middelgrote ondernemingen. Dit omdat men niet hoeft te investeren in eigen lokale server-infrastructuur (al gauw meer dan 10.000€) en soms dure programmatuur (bv Microsoft Exchange).

In ruil daarvoor kiezen bedrijfsleiders en hun IT afdelingen vaak voor soepele maandelijkse abonnementen aan meer dan aanvaardbare prijzen. Deze abonnementen voorzien tal van voordelen & services:

 • Voordelen m.b.t. liquiditeit door spreiding van de beschikbare budgetten over een heel jaar
 • Rechtstreekse boeking in de kosten, geen noodzaak aan investeringen en afschrijvingen
 • Mogelijk maandelijkse aanpassingen van de benodigde aantallen, zowel in geval van meer als in geval van minder
 • Geen bijkomende kosten aan onderhoud en services; de abonnementsprijzen zijn incl. onderhoud en herstellingen
 • Kostenbesparing op elektriciteit (verbruik van de servers en van de airconditioning)
 • Een systeem dat 99,9% en meer, uptime heeft
 • Niet alleen bereikbaar vanop uw kantoor, maar tevens van thuis of onderweg

Naast het gebruik van cloud services aangeboden door de grote spelers (Microsoft, Google, Amazon enz…), biedt Escape ook e-Cloud Hosting Services vanaf haar eigen Datacenter infrastructuur. Dit gebeurt met een zeer persoonlijke aanpak, gegarandeerde uptime en data-lokalisatie uitsluitend in België. Volgende services zijn daarbij mogelijk:

 • Virtuele server hosting
 • Off-site Back-up & Disaster Recovery
 • Business Continuity
 • Voice over IP

e-Cloud Hosting Services VM

Virtuele Server Hosting

Met deze cloud service gebruikt uw bedrijf gehuurde virtuele servers in onze e-Cloud, waardoor u onmiddellijk geniet van voormelde voordelen.

De virtuele server-configuratie is aanpasbaar aan uw behoeften, en zelfs periodiek moduleerbaar tijdens bijvoorbeeld drukke perioden in het jaar.

Toegang tot de e-Cloud virtuele servers heeft u via uw desktop, laptop of tablet.

Bijkomend voorzien wij een uitgebreide back-up infrastructuur om uw gegevens op elk moment veilig te stellen. Gedaan dus met het dagelijkse wisselen van tapes of externe harde schijven.

e-Cloud Hosting Services OBU & DR

Off-site Back-up en Disaster Recovery

De veiligheid van uw gegevens en bedrijfsprocessen is het allerbelangrijkste doel in onze e-Cloud Hosting Services!

Naast een off-site back-up van uw eigen data en systeeminformatie verzorgen wij het terug opzetten van lokale cloud servers na eventuele calamiteiten; met uw bedrijfsprocessen en uw data.

e-Cloud Hosting Services BC

Business Continuity Services voor ontoegankelijke lokale servers

Het opnieuw opzetten van lokale ICT services (servers, netwerk, internet-toegang, enz…), vergt meer tijd dan u zich kan veroorloven. Bovendien moet u mogelijk een nieuw pand zoeken om deze te herbergen. U wil natuurlijk niet binnen een week maar binnen enkele uren uw klanten opnieuw te woord staan met relevante informatie in uw vertrouwde ICT omgeving!

e-Cloud Hosting Services BC is een combinatie van e-Cloud Hosting Services VM en e-Cloud Hosting Services OBU. Op basis hiervan geven wij u toegang tot uw (virtuele) servers met inbegrip van de laatste stand van gegevens en toepassingen, zodat u verder kan met uw core business.

e-Cloud Hosting Services VoIP

Uw cloud gebaseerde virtuele Voice Over IP telefooncentrale

Niets zo elementair als bellen en gebeld worden; maar de tijden van isdn lijnen en nummers overtikken vanaf een klantenfiche is verleden tijd.

Deze software gebaseerde Unified Communications duizendpoot biedt niet alleen alle klassieke telefooncentrale-functies, maar integreert eveneens vrijwel naadloos met tal van toepassingen, van Microsoft Outlook tot de klassieke CRM en ERP toepassingen!

Voortaan maken ook uw mobiele medewerkers deel uit van de telefooncentrale, via een smartphone App met statusinformatie, doorschakelfuncties en unieke voicemail.

Escape was ‘Top Cloud Reseller 2016’ van de Duitse VoIP marktleider Swyx.

Meer weten over cloud services?